dijous, 13 d’octubre del 2011

Motos Mymsa.

Recentment s'ha inaugurat a Barcelona el Museu de la Moto, un museu que recull la llarga tradició industrial del nostre país en el món del motociclisme. Un llegat que, malauradament, ja no mantenim gaire viu. Però hi ha certes persones, particulars quasi tots, que es dediquen a anar conservant tot aquest patrimoni.

Aquest és el cas de Mario Soler que fa anys (2002)que va obrir el Museu de la Moto de Basella, i que ara obre el de Barcelona,. Però avui us volem parlar d'una d'aquestes 200 empreses que fa uns 50 anys es dedicava a construir motos en el nostre país. Es tracta de la Moto Mymsa (Motores y Motos SA), que fa uns dies vem tenir la sort de fotografiar-ne uns quants exemplars
Us en presentem un parell de models que més ens van cridar l'atenció, l'Ardilla i la 125cc.

Motos Mymsa. 125cc ©lafotografica.

Motos Mymsa. "L'ardilla" ©lafotografica.


Nosaltres, tot i no ser "motards" ni res, fa molts i molts anys que ens pasejem pel món amb una fantàstica Montesa Impala que aviat farà 30 anys, i per això ens va agradar tant coneixer les motos que el Jaume Aragall està recopilant amb el seu cosí, Josep. Les Motos Mymsa, que el seus pares, també Jaume i Josep van construir entre els anys 1953 i 1963.


Aquesta és la Montesa Impala2 (1984) ©lafotografica.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

DIGIPOVERA!

Potser us sòna la paraula en qüestió, però potser no us sòna de res: Digipovera.  La referència més propera seria l'Art Povera dels anys 70 del segle passat, però ja han passat 40 anys  des de la Merda d'artista de Piero Manzoni i al món de l'art han passat moltes coses.

Que és doncs el Digipovera, l'art digipovera?
L'art digipovera és un moviment que reflexiona sobre la fotografia actual, la fotografia digital, i el seu entorn, un món cada cop més veloç i que oblida rapidament el que va passar ahir. Tots consumim moltes imatges al llarg del dia, quasi tots tenim una càmera fotogràfica en el mòbil, i molts disparen compulsivament a tort i a dret,  però... on van aquestes imatges, qui les consumeix, per que les fem? Realment valen la pena?S'ha calculat que en els darrers anys s'han fet més fotografies que en els 150 anys anteriors de l'història de la fotografia, però aquestes fotos cada cop són més dolentes, més pobres... i d'aquesta reflexió sorgeix el Digipovera.
A més a més hi ha l'admiració que sentim els digipoveres per la matèria, per els elements de rebuig, aquelles coses que es llencen però que conserven la seva bellesa formal tot i que ja no serveixin o ja no les volguem... i tot això s'uneix a la "pobre fotografia digital" donant com a resultat l'art digipovera.


Taller de Kasimir Mathalas. ©lafotogràfica



El principal artista d'aquest moviment és el fotògraf Kasimir Mathalas. Nascut a Budapest a finals del segle XX, viatja per Europa i per Amèrica fins a establir-se a Barcelona. El mar i les dones el lliguen a aquesta ciutat, i en un petit taller-estudi comença a treballar. De dia amb feines esporàdiques, i de nit al seu taller.  Recolecta, fotografia, acumula, edita, imprimeix, enganxa... fins que un dia coneix a la Marta Fàbregas i el Marc Vidal, fotògrafs com ell i... digipoveres!

Digipoveres del món, uniu-vos!

Aqui neix realment el Digipovera, de l'unió d'aquestes tres persones, que actualment estan treballant per preparar la primera exposició digipovera a Barcelona.