dimecres, 15 de juny del 2011

Fotografiant nens!

Fotografiar nens és tot un repte en el camp del retrat. Sempre hem dit que el retrat és una especialitat díficil, però fotografiar nens encara més.
Cal que el fotógraf estigui relaxat i amb una pila de paciència. Els nens per sort són espontànis i naturals i si això ho sabem capturar, conseguirem una foto fantàstica com cap altre.
Consells: crear un ambient relaxat, que el nen es senti comode i tranquil. Tenir empatia amb el nen i poder estar una estona amb ell avans de começar a fer les fotos. Tenir sempre a punt algún joc, nina o objecte, que el sorprengui, que el distregui! Poder seguir el seu ritme, descansar quan calgui i moviment al màxim quan els nens estan en plena acció.
Una altre opció és fer fotos a l'aire lliure!
Aquí teniu una mostra de la sessió feta a la Cristina, el Jordi i la seva filla Ona!

 

Curs de fotografia per aficionats, nova convocatòria

Anunciem una nova edició del Curs de fotografia digital per aficionats de La Fotogràfica. Passa una jornada fotogràfica passejant pel centre de Barcelona amb el mestratge de dos fotògrafs professionals que et guiaran en diversos exercicis i pràctiques.

El curs de fotografia per aficionats està dirigit a tots aquells que volen conèixer o refrescar els principis bàsics de la fotografia i treure el màxim partit de la seva camèra digital.

Què aprendràs?

Teoria i coneixements de la fotografia digital:
El curs començarà amb un repàs de la càmera i els seus mecanismes. Coneixements bàsics de la fotografia: la càmera, els sensors i els arxius. Objectius, diafragma i velocitat. Mesura de la llum, ISO, equivalències, balanç de blancs, enfocament, composició. Formes de disparar, consells pràctics, visualització d'imatges i molt més.

Exercicis pràctics amb la càmera:
La millor manera d'aprendre és la pràctica. la segona part del curs és una sortida amb la càmera per Barcelona per duur a terme una sèrie d’exercicis pràctics. Cada alumne disposarà d’un quadern per seguir els exercicis i anotar observacions. Farem una ruta fotogràfica pel centre de Barcelona, aturant-nos per dinar tots plegats i continuar amb forces renovades.

Ruta fotogràfica

La part pràctica del curs ens portarà als llocs més emblemàtics del centre de Barcelona. Començant per Plaça de Catalunya anirem baixant per La Rambla, entrarem al Mercat de la Boqueria, seguirem de baixada en direcció el Born, pararem a la Catedral, i finalitzarem el recorregut al Parc de la Ciutadella. El curs també és una oportunitat per veure la ciutat amb uns nous ulls.


Programa del curs

- Teoria i coneixements de la fotografia digital (sessió teòrica de 2h a l'estudi)
- Cafè i pastes (20 min.)
- Exercicis pràctics i amb la càmera (sessió pràctica de 3h a l'exterior)
- Pausa per dinar i agafar forces (1h)
- Exercicis pràctics amb la càmera (sessió pràctica de 2h a l'exterior)
Data i places

El proper curs de fotografia per aficionats el farem el dissabte 9 de juliol. El número de places és limitat. Afanya't i reserva la teva plaça.Sol.licita informació sense compromís.

Vine i aprèn a treure tot el suc de la teva càmera digital.
Fem descompte a aquells qui s'apuntin amb la seva parella o amic.

dijous, 9 de juny del 2011

Taller de retrat fotogràfic per a actors.



Aquest juliol oferim un nou Taller de retrat fotogràfic per a actors !!
Aquest curs va dirigit a actors o estudiants de teatre. Apendran a posar davant una càmera fotogràfica i perdre la por a afrontar-se a ella.
És un taller eminentment pràctic, on després d'una breu teoria i exemples l'alumne treballa davant de la càmera els diferents tipus de fotos d'actor. També és molt important que l'alumne vagi veient durant el curs els resultats de la seva feina i aprenentatge, ja que llavors és fan més evidents els temes que s'han de corregir i quins s'han de potenciar.
"És increible quan t'adones que has de sentir interiorment per poder plasmar exteriorment allò que vols dir, allò que vols expressar! realment és un bon aprenentatge per poder donar molt més .... tant a les fotos de book com als castings!" (David Ferrer)
"Jo tenia complexes i creia que no era fotogènica, i desprès del curs m'he adonat que no és veritat, el que passava és que no coneixia les tècniques necessaries per poder donar la meva millor imatge!" (Mar Garcia)

El curs l'impartim els fotògrafs especialitzats en retrats d'actors Marta Fàbregas i Marc Vidal, de La Fotogràfica.
L'alumne rep al finalitzar el curs un DVD amb  selecció de les seves 20 millors imatges, retocades i ajustades. Un book, per fer servir a nivell professional!


Xesco Pintó
Elena Terrats

Toni Viñals
Mentxu Romero


Et dediques al teatre, el cinema? et vols professionalitzar? donar la teva millor imatge?
DONCS AQUEST ÉS EL CURS QUE NECESSITES!
Els tres primers inscrits tindran un 20% de descompte!

Les dates del curs són del 4 al 7 de juliol de 2011 de 10 a 14 hores a La Fotogràfica (Rossend Arús, 11 baixos de Barcelona).
Teniu tota la informació del curs a la nostra web.
Truqueu-nos al 93 298 05 58 o  envieu-nos missatge al nostre correu electrònic tallerderetrat@lafotografica.com   i us ampliarem la informació!

dimarts, 7 de juny del 2011

Digipovera


El Digipovera sorgeix de la unió de dos conceptes. Seria la unió de l’actual fotografia digital, ràpida i inmediata, i l’art “povera” nascut als anys 70 com a corrent artístic. El reciclatge, el consum inmediat i la manca de reflexió derivada d’aquesta velocitat és el que ens ha portat a parar, mirar i observar el nostre entorn i, com uns drapaires, recollir i acumular objectes, imatges i reflexions i juntarles totes en un sol objecte. El resultat de tot això és el Digipovera. Sóm pobres digitals, potser cada cop més pobres i més digitals, més digipoveres...
És a partir d’aqui que ens retrobem amb l’artista Kasimir Mathalas i descobrim que els nostres discursos són paral·lels. I comencem a col·laborar. De dos fotografs catalans i un artista apàtrida neix l’Internacional Digipovera. “Digipoveres del món, uniu-vos!” Aquesta és la nostra petita revolució!


©lafotogràfica.


Des de La Fotogràfica li hem cedit  un espai a Kasimir Mathalas per que comenci a treballar. Us ensenyem aquestes imatges on es pot observar algunes de les obres que està realitzant. La veritat és que estem molt contents amb aquest projecte i com va prenent forma.


©lafotogràfica.

©lafotogàfica.



divendres, 3 de juny del 2011

Punt de vista.

Sovint als nostres cursos de fotografia comentem amb els alumnes l'importància de donar punts de vista diferents al fotografiar les coses, d'aprendre a mirar i trovar la pròpia manera de mirar, que és el què a la llarga acava definint el pròpi estil.
Per nosaltres és important fer-los veure que les coses es poden mirar des de diferents angles, de diferents punts de vista. I que dependrà molt de com es mirin les coses que el resultat final sigui d'una manera o d'una altra.
Ens agrada posar aquest exemple d'aquestes dues fotografies de la cúpula del MOMA de San Francisco (SFMOMA) en que apareix vista des de la pasarel·la i des de sota. Esperem que us agradin!

dijous, 2 de juny del 2011

Fotografia de museus

Arrel de treballar en el món de l'interiorisme i per revistes de decoració com Casa Viva, Interiores, On diseño, etc... ens varem adonar que sovint hi ha un vesant de l'interiorisme que no se li dona tanta importància i en canvi comporta molts més reptes a nivell tècnic i fotogràfic. La fotografía d'exposicions!

Ja fa molts anys que a La Fotogràfica ens hem especialitzat en la fotografia per a Museus i Centres d'Exposició (Museu Picasso de Barcelona, Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona, Disseny HUB Barcelona entre d'altres). Fotografiem els espais on els museus fan les exposicions temporals i permanents. Aquestes fotografies els museus les utilitzen tan a nivell documental i d'arxiu com per actualitzar la seva web o xarxa social i també per documentar totes les notes de premsa que puguin anar generant.

A nivell fotogràfic es plantegen sempre dos grans reptes:
La primera és com explicar el discurs i recorregut de l'exposició? Cal que al entregar les nostres fotos, la persona que les veu pugui entendre l'exposició, el recorregut, les parts més destacables i allò més sorprenent i alhora cal que aquestes imatges també transmetin l'atmosfera i les sensacions que el comisari ha volgut plasmar.
La segona és que només es pot fotografiar amb la llum existen  sense cap tipus de focus ni flaix, per tal de preservar les propies peces artístiques i alhora per plasmar al 100% la il.luminació de l'espai. Moltes vegades hi ha molt poca llum, sales totalment fosques amb projecccions o llums molt puntuals.
Això ens obliga a treballar sempre amb trípode, amb exposicions molt llargues i aplicant una carta de color per tal de poder neutralitzar cada llum.

El fet que siguem molt sensibles al món artístic, ens fa disfrutar molt d'aquest tipus de feina. Es una manera d'endinsar-nos en una exposició amb una mirada molt diferent.
I quan al final després d'un parell de dies de treballar dur, en veus el resultat .... veus les imatges que contenen de forma condensada tota una exposició de molts m2 .... penses .... OBJECTIU ASSOLIT!

dimecres, 1 de juny del 2011

Fotografía Esportiva

Pels aficionats a la fotografia i més ara que som Campions! Us recomanem a tots els foto aficionats el programa FOTOGRAFIES! En aquest capítol ens parlen de la fotografia  esportiva, la seva tècnica, els seus trucs, els seus millors professionals i els seus origens!